”Min drivkraft är att jag vet att jag kan bidra genom att dela med mig av kunskap och goda erfarenheter”

Sabina har en Sommelierexamen från Vinkällan AB. En utbildning som i sig innebar ca 200 vinprovningar. Med 25 års branscherfarenhet och oändligt många möten med både vin och vinintresserade delar hon nu med sig av alla goda lärdomar och upplevelser.

Sabina har alltid brunnit för mat, dryck och upplevelser och har under hela sitt yrkesverksamma liv upplevt vinet och människorna bakom.

Sabina har sedan barnsben doftat på saker. Bokstavligen. Som liten luktade hon på besticken innan måltiden och doften av kvällsfikat i huset avslöjade hon lätt när hon vaknade på morgonen...

Doftbanken fylldes på tidigt och i 20 års åldern utvecklades intresset för vin tack vare en Sommelierutbildning. Ett intresse som ökade i takt med resor till vingårdar och möten med passionerade vinbönder och inspirerande vinmakare. Dofterna, smakerna och inte minst arbetet bakom varje flaska gjorde att Sabina utvecklade en passion för vin.

Efter många år i besöksnäringen, som sommelier och driftschef för ett flertal restauranger och medarbetare, har Sabina nu landat i att vilja dela med sig till ännu fler av sina erfarenheter och sin kunskap. ”Min drivkraft är att jag vet att jag kan bidra genom att dela med mig av kunskap och goda erfarenheter”.

Att guida en restauranggäst till ett matchande mat- och vinval kan liknas vid projektet Sabina nu står inför; att genom digitala vinutbildningar öka kunskapen på ett inspirerande sätt så att vinval blir både enklare och säkrare i framtiden.

Winely28

Winelys kurser

När du väljer en kurs från Winely.eu kan du känna dig trygg med att du har gjort ett bra val av material som hjälper dig att reda ut begreppen inom vinets värld. Vin är vår passion, liksom kärleken till miljön, människan och tillverkningen bakom varje flaska.

Vin, mat och människor är lika med gemenskap och Winely.eu är för alla vinintresserade - inte bara några få utvalda. Mat och dryck skapar möten och vi vill vara en del av dessa.

För Winely.eu är dryckeskulturen mer än bara vinet på bordet, bredvid maten. Det är från jord till bord - tillbaka till jord igen. Vi uppmuntrar ett ansvarsfullt förhållningssätt till allt från odling och tillverkning till själva dryckesupplevelsen.

Med våra kurser - som vi gärna kallar digitala vinupplevelser - vill vi inspirera till att upptäcka mer, lära mer och därmed göra medvetna vinval!